Natuurlijk maakt een hond al heel snel een onderdeel uit van jouw familie en al helemaal van jouw het gezin. Dat betekent dat je zo perfect mogelijk voor je hond wilt gaan zorgen. Dat je het de hond zo fijn mogelijk wilt maken en dat onder alle minder dingen hij zich altijd op zijn gemak voelt. In het kader kun je denken aan een hondenjas, maar ook zeker aan een reisbench honden. Wil jij je hond hier snel aan laten wennen naar de aankoop laat dan bijvoorbeeld altijd een deurtje opstaan overdag zodat, de hond er eenvoudig in en uit kan lopen als hij dat zou willen. Laat de hond lekker haar gangetje gaan en snuffelen. Werk ook niet met een drang en duw je hond er in elk geval nooit in, dit kan beter vrijwillig gaan dan wordt het gezien als een veilige plek.

De diverse voordelen

Met een reisbench zou jouw viervoeter eenvoudig mee kunnen op vakantie. Dat is lekker gezellig en geef je jouw hond ook meteen een vertrouwde plek met de bench. Juist dan is het bieden van een eigen vaste plek erg van belang voor de hond. Met een reisbench stel je de hond snel op gemak en verloopt de reis een stuk eenvoudiger. Jouw hond een eigen plaats geven in alle drukte is erg cruciaal, want dan is er altijd een plek waar de hond zich veilig voelt en hier altijd naar toe kan komen als hij of zij dat wil. Want een veilige plek voor de hond zorgt ook voor rust voor jou. 

De hond laten wennen aan de bench

Als je van plan een reisbench aan te schaffen of heb je er al eentje? Laat dan in de eerste plaats altijd overdag een deurtje open staan. Zorg dat de hond hier eenvoudig in en ook uit kan lopen als de hond dit graag zelf wilt. Leg bijvoorbeeld het favoriete speeltje in de bench, of verras de hond met snoepjes in de bench. Laat de hond ook alleen wennen en niet met veel mensen of andere dieren in zijn omgeving. De hond moet namelijk zelf de plek fijn gaan vinden en niet onder de druk van anderen, want dat werkt niet. Werken met een dwang of druk achter de hond is nooit de juist manier. Doe dit rustig aan dan wordt het namelijk vaak een veiligere plek voor de hond.